dimecres, de novembre 08, 2006


Dijous 9 de Novembre:
Aquest dimecres a l'horinal no hi ha recitació.
En canvi el dijous a les 20 h. tenim la festa-presentació de la revista que ha publicat la Fundació Espai en Blanc.
No, no és una revista de poesia però segur que la poesia també hi té un paper a jugar...

" ja ha sortit el primer volum de la revista d'"*Espai en Blanc. Materiales para la subversión de la vida*".És un número doble (1-2), que sota el títol "Vida i política" recull una sèrie de materials (articles, entrevistes, narracions, experiències, etc) produïts per Espai en Blanc i amics del seu entorn al llarg dels últims dos anys. A partir d'ara, tenim la intenció de treure un número anual.
Per celebrar la sortida de la revista, us convidem a una *FESTA-PRESENTACIÓ: **Dijous 9 de novembre*, 20.00h al Bar Horiginal, C/Ferlandina 29 (davant del Macba). Hi haurà música en directe a càrrec de Desafectos Jazzband i una copa de cava. També hi podreu comprar la revista."


i per qui no conegui espaienblanc...
"Espai en blanc és el nom d’un projecte que va néixer a Barcelona l’any 2002 amb l’objectiu, com vam dir aleshores, de « fer de nou apassionant el pensament ». Apassionant vol dir que ens hi vagi la vida, i això passa quan el pensament es fa col·lectiu, afecta la nostra pròpia manera de viure i s’aixeca com un desafiament a les obvietats sobre les quals s’assenta la nostra realitat. El nostre espai en blanc volia ser una fisura en el món-mirall que en contemplar-nos reproduïm cada dia, una trinxera des de la qual combatre el sentit comú, un forat a la realitat. Per això es va obrir com una esquerda entre móns, relacionant-los i alterant-los a l’hora: entre la
universitat i l’activisme, entre el discurs polític i el discurs filosòfic, entre l’acció i la reflexió, entre la paraula docta i la paraula anònima, entre gèneres, disciplines, registres i llenguatges.
Per això també Espai en Blanc va néixer com un gest obert i radical. Obert a tots i a tots els imprevistos. Radical perquè assumeix l’absència de fonament del pensament crític avui.
Ara Espai en Blanc dóna nom, també, a una revista de publicació anual en què es reuneixen els materials que composen el nostre treball escrit.
“Materials per a la subversió de la vida”: així hem descrit aquesta revista.
“Materials” perquè els nostres treballs no són obres per arxivar sinó peces amb les quals seguir treballant, nosaltres mateixos, els nostres interlocutors o els qui hi trobin alguna cosa important. “Per a la subversió de la vida”, perquè a l’època global la resistència al poder passa directament per cada una de les nostres vides. Això no significa que a l’era global només es pugui actuar localment, com s’ha defensat en determinats corrents del pensament crític, o que la totalitat només pot ser canviada des de la vida individual. Significa quelcom molt més decisiu: a la societat-xarxa el poder s’exerceix, principalment, a través de la manera com cadascú gestiona la seva pròpia vida. La vida es converteix, així, en un camp de batalla. La pròpia vida es torna directament política. "

http://www.espaienblanc.net/