Una cita per als fetitxistes del llibre. Com a suport literari i com a objecte. Diuen que els extrems es toquen i aquí viatgem de l'admiració per l'exquisidesa dels treballs de Miquel Planas fins a aquests rústics joiells nascuts enmig de la precarietat però no menys exquisits. Diferents materials comparteixen un element fonamental: l'amor pel llibre (permeteu-me la cursileria) i el treballar al marge del negoci...
el dimarts 17 de juny nit de literatura cartonera.
Presentació dels llibres del colectiu “Eloisa Cartonera” d’Argentina i de la boliviana “Yerba Mala Cartonera”.
Dos aventures editorials que reciclen el cartró per a fer-ne llibres a preus accessibles i al mateix temps donar ocupació creativa a persones en situació de precarietat. Cartró comprat als cartoneros, portades pintades a mà una per una, relligat manual, compromís amb els autors que cedeixen els drets de l’obra...conformen un projecte engrescador i alternatiu.
Projectarem el documental
YERBA MALA CARTONERA (66 minuts) realitzat per COLECTIVO 7 (que ja ha estat projectat en altres presentacions, a B.A., a Sant Cugat i a bcn a la central del raval)
"Yerba mala Cartonera responde a una necesidad de abaratar precios de libros, democratizar la posibilidad de lectura y a un acto de reciclaje (estético y ambiental). “Nosotros hacemos arte de la basura”, expresa Crispín Portugal mientras recoge cartones para luego transformarlos en las tapas de los libros. El proyecto forma parte de una red que incluye a Sarita Cartonera en Perú, Eloísa Cartonera en Argentina y –aun en expectativa– Lupita Cartonera en México. En Bolivia, la sede oficial está en El Alto a cargo de Crispín Portugal (+), Beto Cáceres y Darío Luna. La editorial ha publicado a autores como Santiago Rocangliolo, Juan Pablo Piñeiro y Jessica Freudenthal, entre muchos otros escritores, en su mayoría nóveles y quienes responden –según lectura de N. G. Recoaro– a una estética vanguardista. "
Una bona oportunitat per a conèixer aquests moviments ( i en el cas d'Eloisa, per adquirir-ne, si es vol)
Horiginal, Ferlandina 29, Barcelona, 20,30 h. Dimarts 17 de juny
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada