dilluns, de novembre 03, 2008

Andreu Galán /José Eugenio Sánchez

dimecres 5 de novembre a les 20,30: ANDREU GALÁN
...aquest Andreu, que va aparèixer el curs passat i que de llavors ençà ha participat en nombrosos recitals col.lectius, homenatges i presentacions, aquest Andreu de posat seriós i un pel tímid que amaga un incendi de rauxa valenciana, que deixa anar quan s’arrenca a demanar un lleó, ara ens ve a mostrar (no sense una certa resistència, diguem-ho clar) la seva poesia, la seva producció més íntima i diu ell, més amarga i pessimista, i lúcida,dic jo. Inèdita tota ella excepte els poemes publicats a la Pedra Foguera, cal aprofitar la ocasió...


dijous 6 de novembre a les 20,30: JOSÉ EUGENIO SANCHEZ

José Eugenio Sánchez (Guadalajara Jalisco 1965)

Un germà mexicà d’en Pedrals!

En la nostra habitual falta d’ignorància, d’aquest poeta de Monterrey, no en sabiem res, però en JP que si que en sap diu que és una meravella i que hem d’aprofitar el seu pas per la ciutat-botiga i que l’hem de tenir a l’H sigui com sigui i per aixó li dediquem un dia especial. Per aixó i per les pistes que hem seguit xarxa enllà que apunten que, efectivament, José Eugenio Sánchez és un dels nostres:

"es una fiesta del lenguaje que se coloca con toda deliberación en las antípodas del más aburrido lirismo literario".

"Octavio Paz le concedió a Sánchez el Premio Internacional de Poesía Fundación Loewe a la Joven Creación, fue el último premio que concedió el poeta mexiquense. Acosado por la Fundación, Sánchez tuvo que hablarle a Paz por teléfono. Absorto, Sánchez tomó el auricular y marcó... Contesta el autor de Libertad bajo palabra y Sánchez se presenta y afirma después de una pausa: “No tengo nada qué decirle”. Paz contesta: “Yo tampoco”, cuelga. Una semana después, Octavio moría."