dilluns, de març 31, 2008

miquel plana


(plana, pedrals, núria m. vernis en plena feina)

L’atzar (o potser no tant) dels dimecres ens regala el privilegi de conèixer en Miquel Plana, el bibliòfil olotí, editor, gravador, fabricant de meravelles en forma de llibres ben fets. Arriba carregat amb “24 poemes d’amor” darrera aventura. Gravats, tipografia i relligat exquisits. El paper adient, gravats originals, signatures dels autors, les pàgines amb els blancs exactes, fan bells objectes que son un prodigi d’harmonia i sensualitat. Tiratges curts evidentment i preus en conseqüència (ja se sap, les joies son cares. Si teniu calers recolzeu-lo!)

Miquel Plana d’Olot estant, fa feina, callada, gairebé secreta, en solitari i amb passió (i s’hi deixa la pell amb tot el plaer). Elabora llaminadures gràfiques minoritàries però de primera necessitat, lluny de la gasòfia perepetrada pel marketing massiu.

(Enveja i admiració infinites: jo de gran no vull ser com ell; jo de gran vull ser ell!)


24 poemes d'amor

1 comentari:

Unknown ha dit...

Hi estic completament d'acord en tot sobretot en la ...feina callada i secreta..., en Miquel quan va descobrir aquest bloc va quedar realment bocabadat i sorprès favorablement. Es una gran persona i plena d'art i humanitat profunda.
Endavant amb el bloc !