divendres, de febrer 08, 2008

ei hippy, fes-te soci del barça!

Ei hippy! fes-te soci del Barça!


Amb en Vinuesa i la Ivette (en forma tots dos, valors segurs, és un gust retrobar-los) ens arriba en Quico Palomar, que faltava a la nostra llista. Personatge amb molta història, al darrera i ( si que he fet història–diu-, el que passa es que no me l’han pagat!) i molta encara per endavant ( el meu supergrup ideal, encara està per fer, afirma mentre reivindica els Mody Blues i Michel Polnareff).
En Quico Palomar va ser part del nucli fundador de La Fura dels Baus i ha treballat amb la Tribu de Santi Arisa entre una infinitat d’altres activitats. Sempre ha anat de cantautor, de cantautor atípic, satíric, sarcàstic (sovint també incòmode) capaç de versionar i estrafer i donar nou sentit als hits mes diversos, de Lou Reed a La trinca, amb sana (santa?) i lúcida irreverència. La seva obra és ell i les seves facècies i seria injust quedar-se només amb la seva imatge de gnom que intenta vendre (o regalar) els seus dibuixos als bars de la plaça del Pi. Si que estaria bé, incriure’l com a hereu dels llegendaris Peius, Abert Llanas, Rusiñol, Pitarra i companyia que han donat color a altres moments de la ciutat-pastera...
--------------------
Dos imatges dels poemes d’Armand Obiols em sedueixen i m’encalcen. (Un cop d’ull colateral a l’any Rodoreda. Punt)

una:
entre el nacre i el gargall
s’infla la perla polida

una altra
els llençols a cop de gira
decapiten els dorments
--------------------

Joan Vinuesa exposa les seves pintures a la Serilla (Ferlandina 39) i el dimarts 12 a les 21 hi ha inauguració i performance (amb Lina Giralt)
--------------------------

I el dimecres 13, a l’horiginal (20,30 com sempre)
l’Oriol Ponsatí-Murla ens presenta la