divendres, d’abril 27, 2007

la cronista que hi ha en mi

doncs si: la típica setmanal foto de l'escenari, ara amb en-doll a tota màquina


Felicitats i llarga vida al PDV i tots els esforçats editors, instigadors, colaboradors i llegidors.
La Festa dels 5 anys ha aplegat un futral d'amics del pdv, amb blocaferits il.lustres, vervívors preclars, poetes, molts poetes i l'editora breu. Tots al voltant de l'espectacle poètic emergent: l'endoll deGuillamino i Pedrals (aviat a l'Auditori!) l'espectacle que tard o d'hora havia de passar per l'H. Pedrals actuant a casa!

A l'hora de les lectures (Pau Vidal, Màrius Serra, Subal Quinina, Teresa Amat, Guillem Miralles...) en Serra, esmenta una una iniciativa semblant a la que planteja el pdv al seu número 42: resumir una obra literària en poques línies.
Ho va fer la revista “L’home invisible” al seu nº 4 (1989?) sota el títol “La biblioteca portàtil” ofereix 200 concentrats literàris. Aquí van un parell de mostres:

HAMLET (1600-1601)
WILLIAM SHAKESPEARE (1564-1616)

"El dubte", diuen els manuals de literatura per a infants, i és ben trobat, però no és veritat. Retrat de la persona humana embolicant-se la troca a ella mateixa, i ella mateixa desembolicant-se-la, peti qui peti. I, tot plegat vist pel protagonista amb un distanciament cert. Un desastre inevitable però inoblidable; viure, vull dir.
RAMON BARNILS


LES MIL I UNA NITS
(CORPUS FIXAT DURANT EL S. XVIII)

Un mosaic teixit d'imaginació i saviesa se us emporta en una brillant estora màgica. De sobte, la torre giratòria de l'avió del Tibidabo permet un diàmetre que abarca tota la terra.
JOAN BROSSA


La part de les info's

Dimecres dia 2 de maig
, fem una sessió golfa (d'horari)
a les 11 de la nit, recital del poeta i escultor basc MIKEL VARAS


Dijous 3 de maig a l'hora de sempre (20,30)
Bar Horiginal. Ferlandina, 29
POETES DE FINLÀNDIA
Sanna Karlström, Merja Virolainen, Jyrki Kiiskinen, Jouni Inkala.
I la dansa poètica d'Amèlia Boluda.
Presenta: Anna Aguilar-Amat.
Traduccions projectades a càrrec de Dolors Udina.