dijous, de setembre 17, 2015

dimecres 23: rapsodia pop


(la indisposició de na Antonina Canyelles ens permet aquesta setmana, avançar la presentació del recital poètic “Rapsodia pop” que fa temps que ens venia de gust programar)
i aquest parell qui son? .
-Pep Gómez i Xavi Gómez dos rapsodes que tot i compartir cognom, no son familia, però ho podrien ser!
Pep Gómez fa de titellaire des de 1973, amb estudis al Departament de Titelles i Marionetes de l’Institut del Teatre de Barcelona. Actua als principals festivals d’Europa i Llatinoamèrica amb la companyia “Teatre de Sac”, treballa amb Pepe Otal en “El Pirata Barbanegra” i “La Divina Comèdia”. Estudia enquadernació artística. Realitza tallers de papiroflèxia i llibres amb figures mòbils. (Titellaire i Cocotóleg, amb un humor subtil i esmolat, és capaç de donar vida a Maldoror amb  titelles o transformar en poesia el so d’un full de paper estripat “a fibra”. I còmplice de les trobades de poetes i titellaires)
Javi Gómez estudia Bioquímica a la Universitat Autònoma de Barcelona i Belles Arts a la Universitat de Barcelona, es guanya la vida com a dibuixant, toca el banjo a una banda de swing, recita poemes als bars i fa el possible per a sentir que no treballa.
I la "Rapsodia pop"?
Una tria de poetes, poemes i faules dels segles XVIII, XIX i XX en una interpretació afinada, irònica i lúcida,  lúdica i actualitzada  de joies poètiques  redescobertes i reinterpretades amb  perspectiva actual.
En castellà i en català,amb la paraula i els seus recursos escènics (i una mica de paper)  donen veu a Iriarte, Samaniego, Hartzenbusch, Vitali, García Calvo i Santiago Rusiñol, Lizano, Dodó Escolà, Chicho S. Ferlosio i Brassens entre altres. ens porten un espectacle divertit i irònic.
En resum:
Veniu el dimecres! Si ja els coneixeu, ja sabeu perquè. Si no els coneixeu feu-nos confiança i aprofiteu l’oportunitat.