diumenge, de febrer 20, 2011

dijous tot todó!LaBreu edicions us convida el proper dijous 24 de febrer a l'estrena mundial del primer títol de la nova col•lecció CICUTA dedicada a la narrativa catalana i les traduccions de literatura actual.
A butxacades de Joan Todó

presentat per Andreu Subirats i amb la intervenció de David Ymbernon

Serà on sempre ens estrenem: al BarLlibreria Horiginal (c/Ferlandina,29 Barcelona)
a dos quarts de nou.


La memòria, la carta, l’escola, la crisi, la figura de l’heroi, l’obra d’art o la joventut, entre altres, formen el ventall conceptual de propostes temàtiques que Joan Todó s’autoimposa, a priori, per construir cada un dels artefactes narratius que formen part d’aquest llibre.

Sorprenentment, malgrat l’autonomia i la dispersió de les temàtiques suggerides, els relats compresos en A butxacades formen un univers del tot unitari marcat per una veu narrativa molt personal i d’un talent i versatilitat extraordinàries que ofereix al lector una magistral visió de la devastació del món rural i suburbà assetjats per la crisi. Així, els contes d’aquest llibre atrapen el lector com si fossin una sola gran narració on, amb subtil ironia i un ús exquisit del llenguatge, l’autor pela la fruita d’una joventut que s’esvaeix al mateix ritme que desapareix o que canvia el món que li ha fet d’escenari, esdevenint, alhora, un homenatge a les sempre desemparades terres de l’Ebre.