divendres, de gener 23, 2009

les 13 tesis ja han florit

Ens apuntem una altra nit gran.
Jordi Florit: tesis poemàtiques, reflexió crítica,
poesia carregada de bombes de temps...

1. Del poema al poemari, del poemari a la poètica, de la poètica a la poemàtica, de la poemàtica a l’errada del menys literal que es vol sabedora de l’origen a què ens aboquem sense saber-ne cap endreça. I tot açò, per a què? Rhapsody is the subject of the poet.


2. Aut Orfeu aut nihil... Idò, triï el no-res: seré Brutus, the dirty criticize... Sóc un crític literari frustrat, sols em resta la poesia. El meu comentari de text és un altre poema; la meva ressenya, la guillotina del teu coll-text mediocràtic, un fusell apuntant-te a l’estupidesa tal com els vostres ulls m’encanonen amb instantànies de patibulari... No em cal fer cap altra Vida. Ho voleu entendre o no en sabeu més?


13. Què no vos ha agradat? O, tal com Puck, ombres vanes, fembres fades, vos deman el perdó per poder resubstituir-me? D’aquesta fisiocomèdia exposada a les riotes espasmòdiques per irreversibles, vet aquí ma exhibició psicodramàtica, la tragèdia de l’esperit agònic, moralina empallegosa com melassa escandida. ¿Què no vos vagava la unció extrema que comporta la poesia de la crueltat?¿ Què no us plau el plec de piulos, plors i plusos d’Artemisa i Artaud? Volíeu festucs furiosos?


5 comentaris:

El cau d'en Bau ha dit...

Així doncs, el nostre dirty criticism comença a crear escola? Vatua! Amb aquesta carona de carallot empanat, sols li falten les pataques fregides d'acompanyament! Sembla ser que ja no els queden Impagables i ara donen pas als Implausibles!

el blog de l'o.r.i.n.a.l.. ha dit...

Amics(?)del Cau,els seus comentaris destralers em comencen a recordar al Banyes dels bons temps!
En que quedem? no fa gaire reclamaven més lluita i menys afalacs i ara desqualifiquen un poeta dels que canten les veritats amb veu pròpia i actitud insubornable (i a qui segurament vostès no han llegit ni sentit)

en fi, vagint fent i quan es vulguin desenmascarar ja saben on ens tenen...

El cau d'en Bau ha dit...

Ep! Al banyes, ni tocar-lo, que és el nostre mestre i heroi: ningú no ha fet mai tant per a la mediocreïtat en tota la xarxa, i nantros som els més mediocres de tots.

I vindrem a veure'ls el dia que reciti la Maria Mercè Menstrual.

jpodrit ha dit...

Ni puto cas, babaus!

Anònim ha dit...

Fe de Rates: On diu "Menstrual" cal llegir "Marçal". O sigui: cal llegir Marçal.
Salut.
Òscar Rocabert
oscar@victimaibotxi.com