divendres, de maig 09, 2008

festival alabatre


apunts de festa alabatrenca,


-La Breu, sense ànim de lucre però també sense ànim de ruïna, diu l'EA (no és la suicida, en tot cas, la suís-cida) ho ha tornat a fer. Ha tornat a omplir el nostre catau demostrant que quan hi ha qualitat, ganes i esforç les minories absolutes es tornen relatives. Benvinguts a casa vostra.

-Presentació “oficial” dels dos nous fitxatges d’Alabatre, Joan Vinuesa i Miquel Izquierdo. Dos llibres de “mala poesia” segons explica un Romera reivindicatiu.
David Castillo (per presentar el pas d’en Joan Vinuesa a l’edició “comercial” de distribució manual) fa una detallada crònica de la moguda literària-contracultural de la Barcelona dels 70-80 origen de la revifalla poètica de que som hereus, i evoca (i aboca) els grans noms, els grans egos diu ell, de l’època: Lizano, Carmona, Cano, Malvido, Subirats, Casasses, Sabater, Pope…. i en Vinuesa ja hi era! J.V. supervivent incombustible i actiu d’unes generacions devastades per diverses epidèmies. Molts que no arribaran/em a centenaris com l’Albert Hoffman, pare del LSD, traspassat fa pocs dies i a qui acabem dedicant el recital.

-Sito Subirats, fa una presentació brillant del Miquel Izquierdo, fixant-se en els guions del títol i repassant una altra història: la de la poesia satírica, i ens passeja amb el Rector de Vallfogona, amb en Pitarra, amb en Peius (genial la seva idea de creuar coloms missatgers i lloros per poder transmetre misatges parlats!) i com no, amb Sagarra. La poesia d’en Keke va per aquí: sota una apariència senzilla, va farcida de dinamita.

-(Castillo, en algún moment del discurs, esmenta Bolaño, cosa que li val per a, més tard, ésser vilment atracat i incorporat al pla B que fructificarà el 25 de juny)

--------------
-Ja ha sortit la PEDRA FOGUERA! imprescindible l’antologia de poetes menors de 30 anys a qui hem vist i veiem crèixer i bullir ben aprop nostre.

-També ha sortit el llibret de Bcn poesia. I l’acte de la Pestapoètica que hi figura, anunciat pel dia 21 en realitat es farà el dijous 22. Disculpin l’errada!

-L’últim “En/doll”
Dissabte 10 de maig
Guillamino + Pedrals
Hora: 22 h Lloc: Teatre de la Garriga - el Patronat (el Passeig, 42)
Preu: 8€ Taquilles del Teatre i Tel-Entrada


i pre-visions:
Dimarts 13. 20,30:
els poetes suecs Paul Nilsson i Tomas Ekström llegiran els seus poemes i alguns dels participants al seminari de traducció poètica de Farrera de Pallars en llegiran les traduccions, fruit de quatre dies de treball en aquest poble dels Pirineus.
Dimecres 14: Rosa Grau amb el seu recital (audiovisual) "Sota el sol a Barcelona"